Aluat pentru cornuri cu gem

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 5 Dec 2017 | 23073 vizualizari

 

Cornurile cu gem sunt prajiturile copilariei si merg de minune cu un pahar cu lapte.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 
 

 

INGREDIENTE

  • Faina alba – 500 g
  • Zahar – 4 linguri
  • Lapte caldut – 250 ml
  • Drojdie proaspata – 50 g
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • Unt la temperatura camerei – 70 g
  • Ou – 1 buc
  • Galbenus de ou – 1 buc
  • Miez de nuca macinat – 100 g
  • Gem de caise foarte bine inchegat – 200 g
  • Zahar pudra pentru decorat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat pentru cornuri cu gem:

  1. Mai intai freaca drojdia cu o lingura de zahar pana devine lichida, toarn-o in laptele caldut, adauga o lingura de faina si amesteca bine. Lasa sa creasca 10-15 minute.
  2. Restul de faina pune-l intr-un robot de bucatarie impreuna cu zaharul si un praf de sare si amesteca usor. Adauga oul, untul si coaja de lamaie. Este important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
  3. Porneste robotul la viteza medie si adauga treptat laptele cu drojdie si framanta pana obtii un aluat omogen. Presara putina faina pe masa si framnta apoi cu mana 10 minute pana obtii un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini. Poti framanta de la inceput totul cu mana daca nu ai robot de bucatarie.
  4. Pune aluatul intr-un bol curat uns cu ulei, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l sa se dospeasca intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.
  5. Cand este bine crescut, rastoarna-l pe masa presarata cu faina si imparte-l in doua. Intinde pe rand cate o foaie rotunda, taie triunghiuri si cresteaza putin la baza ca sa nu se desfaca in timpul coacerii.
  6. Amesteca gemul de caise cu nuca macinata si pune cate jumatate de lingurita pe fiecare triunghi.
  7. Ruleaza cornurile si pune-le in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Acopara-le cu un prosop curat si mai lasa-le sa creasca 20 de minute.
  8. Unge cornurile cu galbenusul de ou si pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumenesc frumos deasupra. Va dura cam 20 minute. 

 

TIPS-URI

1

foloseste un gem mai inchegat, fie ca e de caise, prune sau alt fruct.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru cornuri cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

tina58 1

30.01.2018, 11:56

Este un aluat care se poate folosi si la gogosi. Eu una, asa il fac si pentru gogosi, e foarte bun.

abstract01 1

16.09.2018, 22:54

Aurelia 07_07 1

17.12.2019, 18:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aluat pentru placinta, reteta rapida si usor de preparat pentru orice tip de umplutura